31 maj 2009

Sommarlov 2009!

På sommaren blir allt lite lättare. Maten, kläderna och natthimlen. Det är dags för skärgård, långdragna gryningar och andaktsstunder inför ljudet av regn. Det är också årstiden då det är skönast att slumra.

Nu tar jag traditionsenligt sommaruppehåll och återkommer som vanligt i Augusti! Ha en underbar sommar!

29 maj 2009

Jake Walkers

Har plåtat många omslag och pressbilder till Morrissey genom åren... men mest av allt delar jag hans fascination för de vackra organiskt flödande former som uppstår i bland annat rök.

28 maj 2009

Petter Lennstrand

Vår helt egne Jim Henson... som skapar universum och karaktärer av kärlek till myllret av själslig variation. Det som finns inom oss, och bland oss. Personligen gillar jag Allram Eest... allra mest... men Petter har ett pärlband av kärlek i sin CV.

Martina

Martina inspirerar mig. Jag håller just nu på att göra nya bilder till min portfolio. Jag frågar om synpunkter... och bilderna blir helt enkelt bättre när jag drar dem "åt hennes håll".

27 maj 2009

Martin de Thurah

Det var bara tre månader sedan jag skrev om honom sist. Då var hans video för Fever Ray ett skalv i mitt hjärta. En föraning om att en stjärna fötts. Idag... är han en explosion av begåvning. Det här utan tvekan den nye store filmskaparen.

Marcio Simnch

Lyckas med konststycket att få idel tonträff att se så enkelt ut. "Ansträngningslös" genialitet.

Mary Virginia Carmack

Gör fantastiska kollage genom att använda sig av bilder ur gamla solblekta tidningar. Ibland är det så jävla snyggt så att man vill sjunga.

21 maj 2009

Commando Group

Heter den norska byrån som gjorde bilderna med det vemodiga jättemonstret i naturen.

Yves Marchand & Romain Meffre

Delar min kärlek till det vackra förfallet. Här är "Ballroom, Lee Plaza Hotel". Tonerna från flygeln kan nu bara höras inom oss. Magiskt.

19 maj 2009

Laura Keebler

Till höger Damien Hirsts 50 miljoner pund dyra skall-skulptur "For the love of god". Till vänster Lauras kopia av verket ställd bland soporna utanför galleriet natten innan utställningen ska öppna. Världens i särklass snyggaste konstkommentar om konstmarknaden.

18 maj 2009

Miranda Lehman

Gör meditativa bilder. Som om hon vill samla den känsla som är så skön att försjuka vid. När jag skrev om hösten använde jag två av Mirandas bilder. De två bilderna sätter mig i kontakt med hösten på en mikrosekund.

Ahndraya Parlato

Fångar i sina bilder en underbart skimrande vardagsmagi.

17 maj 2009

Bruno Garcia

Har gjort en underbar stop-motion till Oren Lavies "Her morning elegance". Ett exempel på hur man kan göra mycket med små resurser.

16 maj 2009

Enkla videoidéer

Jag gillar enkla musikvideoidéer. Jag beundrar musikvideos som är tagna i en tagning. Alla som jobbar med film vet att det är såååå många saker som kan gå fel när man gör långa tagningar. Därför är det en sådan triumf när de sitter. Speciellt när det är idéer där en omtagning kanske inte skulle funkat så jävla bra.

15 maj 2009

People in order

Lenka Clayton and James Price kortfilm är inspirerande på så många sätt. Inte bara för dess naturliga och varma utgångspunkt... utan kanske också för dess medverkande. Allt möjliggjort med en väldigt enkel och genial idé.

Rogerio Lionzo

Bor i NY men är uppvuxen i Brasilien. Om det finns något jag älskar med brasiliansk form så är det lusten att använda kontrast och färg på ett sätt som känns levande. Jag kommer att tänka på Adhemas Batista och Rodrigo Braga.

14 maj 2009

Bryan Dalton

Har näsan blöt och fingrarna i spelet lite var stans. "Mistake the beautiful" är ett exempel. Sweetgifs ett annat. Rainbow Dropshadow... ett tredje.

Hippy Shit

Kanske är det inte så mycket själva trycksaken, som idén bakom... och de talanger den samlar... som inspirerar mig. Förutom namnet då.

Liam Devowski

Tillhör en ny generation formgivare som tar stafettpinnen från exempelvis Sagmeister och tar den mot en gnistrande framtid.

Christia Palazzolo

Det är ytterst sällan jag får äran att vara så tidigt ute i en megavärldsstjärnas karriär att jag bloggar om dem innan de är på allas läppar. Innan de gjort alla kampanjer och varit i alla magazin. Jag har fått det stora nöjet att vara med om några sådana processer under min bloggkarriär. Därför känns det lite högtidligt att få berätta att Christia kommer bli en dem. Gör en mental bookmark. This kid is the bomb and she is going places.

Dead of the living night

Någon har helt anonymt postat en ren kärleksförklaring av tidig 80-tals fantasy-horror. Det här är sådant som man bara kan bli glad av. En ihopkok av det roligaste. En espresso, if you will... med det som gjorde 80-talet så jävla vackert. Säger du "VHS och Fangoria" så säger jag "ett gäng i min granne Magnus kolmörka källare med strålande sommarlovssol utanför och filmer som skrämde oss handsvettiga"

13 maj 2009

Maya Hayuk

... är en fantastiskt underbar människa med humor och hjärta vars uttryck är svårt att beskriva utan att förminska det. Hennes hemsida är hur som helst lika vildvuxen som hennes trädgård av uttryck.

12 maj 2009

Rik Lee

Bor och verkar i Melbourne. Hans öga för detaljer gör hans arbete besläktat med världsbegåvningar som Jenny Mörtsell, Cecilia Carlstedt, Sandra Suy och Kelly Smith. Rik´s känsla för sitt uttryck är klockrent. (förstora bilden genom att klicka på den)

11 maj 2009

Zander Blom

Har under många år använt ena hörnet i sin lägenhet som media. I boken "The drain of progress" härmar han stilen hos dokumentära böcker om konstnärer; sättet som han kom i kontakt med konstnärer under sin utbildning. Hans senaste utställning "the Travels of Bad"... handlar om visualitet och mytbildning kring ett (fiktivt) band.

10 maj 2009

Margot at the wedding

"Vad filmen handlar om beror på vem som ser den... och vilket humör de är på den dan" sa (fritt översatt) Noah Baumbach om den här filmen. Så är det med Noahs filmer. De har så enorma rotsystem... som inte går att skilja från det som syns "ovan jord". I själva filmen. Rötterna är alltid hälften av trädet, oavsett om de ligger blottade eller inte.

8 maj 2009

Siggi Eggertsson

Islänning med en mängd fantastiskt knasiga idéer som begränsar honom och resulterar i visualitet som känns härstamma från Commodore 64.

6 maj 2009

Hugh Holland

Dokumenterade skateboardåkare runt LA i slutet av 70-talet. Det är något helt magiskt med Kalifornien runt den här tiden.

Tim Walker

Att välja ut en eller ett par bilder som ska represtera "the body of work" av Tim Walker går helt enkelt inte. Hans portfolio är ett allomfattande universum av inspiration.

Twitter

Problemet med det stora överflödet av info är som alltid att hitta guldklimparna. Jag har hittat ett par som jag gillar. Hipster Runoff och Wiktor Persson är ett par roliga. Andreas är så klart briljant... men här är jag förstås en aning partisk. Mejla gärna ett par twittertips!

Daniel Eatock

Finns det något konsekvent med Daniel så är det ett humoristiskt och undersökande perspektiv. Därutöver har han ett ytterst sympatiskt "mission statement" som får mig att tänka på Harmony Korines "the Mistakist Declaration". Sammanställandet av roliga bilder får mig dessutom att tänka på Lame at names.

James Jean

Jag skrev om James för tre år sedan. Då arbetade han nästan uteslutande med uppdrag. Idag ägnar han tid till att utveckla sitt eget uttryck. Det han gör är kusligt vackert.

3 maj 2009

Studio Job

Holländsk designduo som skapar helt underbara saker.

2 maj 2009

Ben Peterson

Gör bilder från ett slags post-apokalyptisk myteri. Det kan vara naturen som ställt allt vi konstruerat upp och ner. Det kan också vara något inom människan... som till slut brast och resulterade i att allt kastades om och byggdes upp på nytt. Man vet inte om bilderna föreställer installationer eller stilleben från platser där något omvälvande ägt rum.